image/svg+xml
image/svg+xml

Öğretmen Okullarının 171. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı.

Temel Eğitim Bölümü tarafından hazırlanan Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 171. Yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi. Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Derya IŞIK, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muamber YILMAZ, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa KOCAARSLAN, Dr. Öğretim Üyesi Yasemin BÜYÜKŞAHİN, Dr. Arş. Gör. Sedat TURGUT,  Arş. Gör. Canan POLATER ve Arş. Gör. Fatma DEMİRCİ öğretmen okullarının 171. Yıl dönümü dolaysıyla yapılan programı büyük bir özveri ile hazırladılar.


Üniversitemiz Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Dersliği Konferans Salonunda Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü tarafından organize edilen etkinliğin açılış konuşmasını Fakültemiz Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Derya IŞIK yaptı. Doç. Dr. Ayşe Derya IŞIK konuşmasında öğretmenliğin sadece bilgi öğretmek olmadığını sadece teorik bilgileri öğrenilerek yapılamayacağını, yeri geldiğinde öğrencinin hiç tanımadığı annesi ya da babası olmak zorunda kalabileceğinizi, yeri geldiğinde ağlayacağı bir omuz, yeri geldiğinde başarılar elde etmesini sağlayacak bir destek, yeri geldiğinde oyun arkadaşı olmanız gerektiğini, bu bakımdan öğretmen yetiştirirken de öğrencilerin hayatına dokunmayı öğretmek için öğrencilerimizin hayatlarına dokunulması gerektiğini vurgulamıştır. “Bana da öğretmenlik ruhunu kazandıran, 171 yıllık deneyimle öğretmen yetiştiren kurumlarımızın her zaman anımsanmasını diliyor, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum” sözleriyle konuşmasını bitirmiştir.

 

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci ise konuşmasında ‘Eğitim 2023’ vizyonunun gerçekleşebilmesinde eğitim fakültelerinin oldukça önemli bir rolü olduğunu belirterek Ülkemizin öğretmen yetiştirilmesi konusunda 171 yıllık tecrübeye sahip olunduğunu vurguladı. Prof. Dr. Semerci, öğretmen yetiştirmenin sorumlukları olduğunu ve bunu en iyi şekilde yapmak için gayret gösterdiklerini de kaydederek, “Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi yetiştirmek ve öğretmenlerimizi mesleğe en iyi şekilde hazırlamak için büyük gayret gösteriyoruz. Eğitim Fakültemizde Üniversitemizin vizyon ve misyonuna bağlı olarak kalite ve akreditasyon odaklı bir gelişim amaçlıyoruz. Bu noktada, Türkçe Öğretmenliği programımızın akreditasyon süreci tamamlanmak üzeredir. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği programlarımız için ise akreditasyon süreci resmi olarak başladı. Fakültemizde görev yapan öğretim elemanlarımız bu süreçteki gayretlerinin yanında derslerden kariyer aşamalarına kadar birçok konuda öğrencilerimize gönüllü olarak danışmanlık yapmaktadır.” dedi.  

Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muamber YILMAZ ise 21. yüzyılda öğretmenlerin sahip olması gereken bilgi, beceri ve yeterliliklerin ne olduğuna ilişkin olarak düşüncelerini ifade ettiği konuşmasında öğretmenliğin liderlik ve rehberlik rolüne vurgu yaptı.  


Yapılan konuşmaların ardından Türkçe Öğretmenliği programı öğrencilerinden Gamze Aydın ve Zeynep Aydın öğretmenlik ile ilgili şiirler okudu.

Sınıf Öğretmenliği programı öğrencilerinden Büşra Yumuş ve Fatih Karaman ise yaptıkları konuşmalarda Fakültedeki aile ortamının kendileri açısından oldukça önemli olduğunu ifade ettiler.

Program kapsamında Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ataması yapılarak göreve başlayan öğretmenlerin öğrencileriyle birlikte hazırladıkları video gösterimi yapıldı.
Etkinliğe Fakültemiz Bölümlerinden 38 Öğretim Elemanı ve Sınıf Öğretmenliği Lisans Programından 110, Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinden 45, İlköğretim Matematik Öğretmenliğinden 37 ve Fen Bilgisi Öğretmenliği programından 12 Öğrenci katılım sağlamıştır. 

Etkinlik, Müzik Kulübü öğrencilerinin büyük beğeni toplayan müzik dinletisinin ardından son buldu.

  • Öğrencilerimizle İftar

  • Sınıf Öğretmenliği Programı Mezun Buluşması

  • Öğretmenlik Uygulaması Dersi Uygulama Öğretmenleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • Öğretmenlik Uygulaması II Dersi Kapsamında Uygulama Okulları Ziyaret Edildi.

  • "Temel Eğitim Bölümü Akademik Seminerler Dizisi"nin Dördüncüsü Gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Asiye PARLAK RAKAP "Okul Öncesi Dönemde Nitelikli Kitapların Önemi: Örneklerle Paylaşımlar" Sunumunu Gerçekleştirdi.

  • Doç. Dr. Muamber YILMAZ'ın Türkçemizin Zenginlikleri Projesi'ne Kitap Yazarı Desteği

  • Temel Eğitim Bölümü Geleneksel Dönem Açılış Kahvaltısında Bir Araya Geldi

  • Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Asiye PARLAK RAKAP'a Hayırlı Olsun Zİyareti

  • Sınıf Öğretmenliği ABD Danışman Öğretim Elemanları Ders Kayıtları Öncesinde Öğrencileriyle Bilgilendirme Toplantıları Yaptı.