image/svg+xml
image/svg+xml

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 174. Yıl Dönümü Kutlandı

Temel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen “Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 174. Yıl Dönümü” etkinliği yoğun ilgi gördü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan etkinlik, öğretmen okullarının tarihine yer verildiği video gösterimiyle devam etti.Etkinliğin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN yaptı.

Rektör UZUN, öğretmen adayı öğrencilere de seslenerek “Bugün sizlerin oturduğu bu koltuklarda, yarın sizlerin yetiştireceği öğrenciler oturacak. Sizlerden göreve başladığınız ilk günden itibaren öğretmen okulu ruhu ile mesleğinize sımsıkı sarılmanızı istiyorum. Bir ülkenin en önemli zenginliği nitelikli öğretmenleridir. Omuzlarınızda sadece kendinizin değil, tüm bir ülkenin sorumlulukları da bulunmaktadır. Bu ülkenin başarısı sizlerin başarısıyla eş değerdir” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa YILDIZ “Geçmişten Geleceğe Öğretmen Olmak” başlıklı konuşmasını yaptı. “Öğretmen Okullarının Tarihi”, “Öğretmen Kimliğini/İmajını Şekillendiren Tarihsel, Sosyal, Edebi, Kültürel, Yasal ve Bilimsel Temeller”, “Öğretmen Bilge mi, İdealist mi, Rehber mi, Lider mi, Sanatkar mı Yoksa Uzman mı?”, “Günümüzde Öğretmen Olmak”, “Ne Zaman ve Nasıl Öğretmen Olunur?” ve Eğitim Fakültelerinde Öğretmen Nasıl Yetiştirilmektedir?” konularında bilgiler verdi.

Etkinlik, Dekanımız Prof. Dr. Fatma ÜNAL'ın,  katkıları dolayısıyla Prof. Dr. Mustafa YILDIZ’a teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından sona erdi.

Etkinliğin gerçekleşmesinde büyük bir özveri ile çalışan bölüm başkanımız Doç. Dr. Mustafa KOCAARSLAN, bölüm öğretim elemanlarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Zerrin MERCAN ve Arş. Gör. Dr. Sedat TURGUT’a teşekkür ederiz.

  • Öğrencilerimizle İftar

  • Sınıf Öğretmenliği Programı Mezun Buluşması

  • Öğretmenlik Uygulaması Dersi Uygulama Öğretmenleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • Öğretmenlik Uygulaması II Dersi Kapsamında Uygulama Okulları Ziyaret Edildi.

  • "Temel Eğitim Bölümü Akademik Seminerler Dizisi"nin Dördüncüsü Gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Asiye PARLAK RAKAP "Okul Öncesi Dönemde Nitelikli Kitapların Önemi: Örneklerle Paylaşımlar" Sunumunu Gerçekleştirdi.

  • Doç. Dr. Muamber YILMAZ'ın Türkçemizin Zenginlikleri Projesi'ne Kitap Yazarı Desteği

  • Temel Eğitim Bölümü Geleneksel Dönem Açılış Kahvaltısında Bir Araya Geldi

  • Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Asiye PARLAK RAKAP'a Hayırlı Olsun Zİyareti

  • Sınıf Öğretmenliği ABD Danışman Öğretim Elemanları Ders Kayıtları Öncesinde Öğrencileriyle Bilgilendirme Toplantıları Yaptı.