image/svg+xml
image/svg+xml

Sınıf Öğretmenliği Kitap Tahlilleri Etkinliğinin Birincisi Düzenlendi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Programı öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik Dr.Öğr.Ü. Mustafa Kocaarslan’ın danışmanlığında yürütüldü.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Bertrant Russell’ın Eğitim Üzerine adlı kitabı tahlil edildi. Etkinliğe 1.sınıf öğrencilerinden Merve Safa Kuşçu ve Mikail Bilsin, 2.sınıf öğrencilerinden Mehmet Zahid Yılmaz, Deniz Menekşe, Dilara Karaca, Ayşegül Kethüda ve Tuğba Coşkun, 4.sınıf öğrencilerinden Merve Kayacıklı, Osman Kum, Ayla Şengün ve Ece Nur Er katıldı.

Etkinlik Dr.Öğr. Ü. Mustafa Kocaarslan’ın kitap hakkındaki tespitleri ile başladı.

Russel 1944 İngiliz eğitim reformuna öncülük eden ünlü bir eğitimci, filozof ve düşünür olarak tüm eğitimcilerin hakkında okuması gereken önemli bir şahsiyettir. Eğitim Üzerine adlı kitabı çocuk yetiştirmeden eğitimci ve ebeveyn davranışlarına değin çok boyutlu önemli bir pedagoji kaynağıdır. Yazarın tüm iyi şeylerde olduğu gibi eğitimde ilerleme bilgi temelinde sevgi ile gerçekleşebilir sözü eserin en can alıcı kısmını oluşturmaktadır. Buradan hareketle eğitimde sevgi üzerine kurgulanan çocuk merkezli bir eğitim modeli tasarlayabiliriz.

Etkinlik öğrencilerin kitap hakkındaki değerli görüşleriyle renklendi.

“İyi çocuk, iyi nesil, iyi gelecek…”

Öğrencilerden Osman Kum “Russell’ın ‘Eğitim Üzerine’ isimli kitabı her anne-babanın el kitabı olmalı. Çocuğun gelişiminde ailenin önemi bu kitapta iyice irdelenmiş. Mutlu ve sağlıklı bir çocuk yetiştirme yolunun temelde mutlu bir aileden geçtiğini görüyoruz. Aile sevgisi, anlayışı ve sabrı ile büyüyen çocuk hayatının geri kalanında daha özgür, düşünceli ve daha başarılı oluyor. Öyleyse bu kitapta söylenenler fazlasıyla ciddiye alınmalı çünkü çocuk yetiştirmek demek, bir nesil yetiştirmek demek. İyi nesiller demekse daha özgür, daha mutlu ve daha umutlu bir gelecek demek.” dedi.

“Ebeveynler için adeta bir çocuk yetiştirme kılavuzu”

Öğrencilerden Mehmet Zahid Yılmaz “Bir çocuğu yetiştirirken neyi neden yapmamız gerektiğini ve yaptıklarımızın sonucunda çocuğun gelişimini nasıl etkilediğini en ince ayrıntısına kadar anlatan, püf noktalar veren, yalnızca 1 kere okunmakla kalınmayacak, çocuğun gelişimi boyunca arada bir tekrar edilmesi gereken mükemmel bir kitap, ebeveynler için adeta bir çocuk yetiştirme kılavuzu.” Dedi

“Eğitim insanlar için bir amaçtan ziyade araç olmalıdır.”

Öğrencilerden Dilara Karaca “Russell’ın da dediği gibi eğitim insanlar için bir amaçtan ziyade araç olmalıdır. Yani eğitimi bir sonraki kademeye geçmek için değil, planladığımız, amaçladığımız, gelecek için alınması gereken bir yol olarak görmeliyiz. Bu yüzden gelecekte nasıl bir profil oluşturmak istiyorsak o yönde eğitim almalı ve kendimizi en iyi şekilde geliştirmeliyiz.” dedi.

“Bizi motive eden, sabahları yataktan kalkmamızı sağlayan amaçlarımız olmalı.”

Öğrencilerden Tuğba Coşkun “Kitapta çocuğa bir şeyler öğretirken onu yönlendirerek içinden geleni yapmasını sağlamamız gerektiğinden bahsediyor. Bunun hepimiz için geçerli olduğunu düşünüyorum. Bizi motive eden, sabahları yataktan kalkmamızı sağlayan amaçlarımız olmalı. Öyle ki, bu amaçlarla ilgili yaptığımız eylemler sırasında zaman kavramını yitirmeliyiz.” dedi.

Etkinlik bir sonraki kitap tahlili tarihinin belirlenmesiyle ve  şiir okuma günleri planlamasıyla son buldu.

  • Öğrencilerimizle İftar

  • Sınıf Öğretmenliği Programı Mezun Buluşması

  • Öğretmenlik Uygulaması Dersi Uygulama Öğretmenleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • Öğretmenlik Uygulaması II Dersi Kapsamında Uygulama Okulları Ziyaret Edildi.

  • "Temel Eğitim Bölümü Akademik Seminerler Dizisi"nin Dördüncüsü Gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Asiye PARLAK RAKAP "Okul Öncesi Dönemde Nitelikli Kitapların Önemi: Örneklerle Paylaşımlar" Sunumunu Gerçekleştirdi.

  • Doç. Dr. Muamber YILMAZ'ın Türkçemizin Zenginlikleri Projesi'ne Kitap Yazarı Desteği

  • Temel Eğitim Bölümü Geleneksel Dönem Açılış Kahvaltısında Bir Araya Geldi

  • Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Asiye PARLAK RAKAP'a Hayırlı Olsun Zİyareti

  • Sınıf Öğretmenliği ABD Danışman Öğretim Elemanları Ders Kayıtları Öncesinde Öğrencileriyle Bilgilendirme Toplantıları Yaptı.